Sağlık

BM’den Mali’ye yardım çağrısı: 200 bin çocuk açlıktan ölebilir

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) ortak bir bildiri yayınladı. BM, Mali’ye gerekli yardımların ulaştırılmaması halinde 2023 yılı sonuna kadar 200 bin çocuğun açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

1 MİLYON ÇOCUK TEHLİKE ALTINDA

Açıklamada, devam eden çatışmalar, yerinden edilme ve sınırlı insani yardım erişimi nedeniyle yıl sonuna kadar 5 yaşın altında yaklaşık 1 milyon çocuğun akut yetersiz beslenmeye itilebileceği belirtildi.

FİNANSAL NÜFUSUN DÖRT BİRİ BESLENME SORUNUYLA KARŞILAŞIYOR

Açıklamada, Mali nüfusunun yaklaşık dörtte birinin gıda güvensizliğiyle mücadele ettiği, Menaka bölgesinde aralarında pek çok çocuğun da bulunduğu 2 bin 500 kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Açıklamada, dünyada sorunların bu kadar çok olduğu bir dönemde “kimin kurtulacağını seçme hakkının” bulunmadığına dikkat çekilerek, Mali’deki insani krize hızlı bir çözüm bulunmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı. büyük önem taşımaktadır.

YARDIM FONLARI YETERLİ DEĞİL

“Mali’ye gerekli yardım ulaştırılmazsa 2023 sonuna kadar 200 bin çocuk açlıktan ölebilir.” Açıklamada uyarıda, durumun ciddiyetine rağmen ülkeye yönelik yardım fonlarının oldukça düşük seviyede olduğunun altı çizildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu