Sağlık

Sarılmak, tokalaşmak hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, halk sağlığına yönelik uyarılarda bulundu. Hastalıkların hızla yayıldığı kapalı alanlardan ve yakın temaslardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Uzman Ekuklu, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.

ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!

Pandemi sürecinde kucaklaşma, tokalaşma, öpme gibi geleneklerin unutulduğunu belirten Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, hastalıkların hızla yayıldığı bu dönemde vatandaşları uyardı. Kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması, kalabalık ortamlarda bulunmak ve pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Havaların soğuması ve kış mevsiminin devreye girmesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da artış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ekuklu, kapalı ve sıkışık ortamlarda solunum yolu enfeksiyonlarının daha kolay yayıldığını vurguladı.

KİŞİSEL ÖNLEMLERİ ARTIRIN!

Prof., hastalık belirtileri gösteren kişileri sarılma, tokalaşma gibi fiziksel teması sınırlamaları, el hijyenine dikkat etmeleri ve maske takmaları konusunda uyardı. Dr. Ekuklu, toplumun diğer bireylerinin ve ailenin korunması için bu önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ekuklu, salgınla mücadelede toplumdaki duyarlılığın zamanla azaldığını, Kovid-19’un unutularak normal hale geldiğini, bireysel koruyucu önlemlerin yeniden hatırlatılması gerektiğini belirtti.

RİSK GRUPUNDA OLANLAR ÖZELLİKLE DİKKATLİ OLMALI!

Bebeklerin, çocukların, hamilelerin, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların kapalı ortamlarda bulunmamasının ve gerektiğinde maske takmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ekuklu, risk grubundakilerin özellikle dikkatli olması gerektiğini belirtti.

GRUP HASTALIKLARINA KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLUN!

Prof. Dr. Ekuklu, grip kümesi hastalıklarının genel olarak hafif hastalıklar olduğunu ancak risk grubundakilerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özellikle solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişilerin maske takarak toplumu ve ailelerini korumalarının önemini vurguladı.

haber-cayirova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu