Haber

Tunceli’de deprem riski var mı? Tunceli deprem bölgesi mi, deprem bekleniyor mu?

Tunceli Beyin sarsıntısı riski var mı? Sorusu artçı sarsıntılar nedeniyle merak ediliyor ve araştırılıyor. Deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür 2 il için deprem uyarısında bulundu. Depreme yönelik hazırlıkların yeterli olmadığının altını çizen Görür, daha önce bölgede 7 ve daha büyük bir depremin beklendiğini belirtmişti. Peki Tunceli’de deprem riski var mı? Tunceli deprem bölgesi mi? Deprem bekleniyor mu?

TUNCELİ’DE SALLANMA RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce katıldığı bir televizyon programında Erzincan-Karlıova bölgesinde 7 ve daha büyük büyüklükte bir depremin beklendiğini belirtmişti. “Bunu ilk defa söylüyorum” uyarısında bulunan Naci Görür, Tunceli’nin tehdit altında olduğunu belirtti. Görür, “Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’lı yıllarda deprem üretti. 250 yılda bir deprem üretme potansiyeli var. Günümüze yaklaşıyorsunuz. Özellikle Pülümür’ün bulunduğu yerde. Erzincan-Karlıova arasındaki bölgeyi bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7.4 büyüklüğünde olacak. “Buna kadar çıkabilir.” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Naci Görür, “Ciddi risk altındalar” diyerek 2 ili uyardı. Görür, paylaşımında, “Tunceli ve Bingöl gerçekten risk altında. Yapılanlar çok faydalı ama Tunceli’yi gerçekten depreme hazırlayacak bir şey değil. Bu çalışmanın Belediye ile omuz omuza yapılması gerekiyor. Kentin tüm bileşenleri yani Tunceli’nin insanı, altyapısı, yapı stoğu, “Olası bir depremde ekosistemin, çevresinin ve ekonominin ne kadar ve nasıl zarar göreceği araştırılıp tespit edilmeli, hasar azaltma çalışmaları yapılmalı” üzerlerinde gerçekleştirilerek depreme dayanıklı hale getirildi. Sayın Valimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum, sevgiyle.” sözlerine yer verdi.

kirkagac-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu