Ekonomi

Marriott ilk çeyrek için farklı sonuçlar açıkladı, kar tahminini yükseltti; hisse senedi fiyatı düştü

Marriott (MAR), ilk çeyrek için finansal analistlerin tahminlerinden daha düşük hisse başına kazanç (EPS) açıkladı ve hisse senedi fiyatının piyasa açılmadan önce %1,5 oranında düşmesine neden oldu. Önümüzdeki çeyreğe ilişkin kazanç tahmini de beklentileri karşılamadı.

Şirket, 2,17 $ olan ortalama analist tahmininden daha az olan 2,13 $’lık bir EPS açıkladı. Bununla birlikte, şirketin bu çeyrekteki geliri 5,95 milyar dolarlık ortalama tahmine karşılık 5,98 milyar dolar ile tahmin edilenden daha yüksek oldu.

Çeyrek için düzeltilmiş faaliyet kar marjı %62 olarak gerçekleşerek bir önceki yılın aynı dönemindeki %64’lük orana göre düşüş gösterdi ve %63’lük beklentinin biraz altında kaldı.

Marriott, 2024’ün ikinci çeyreği için 2,43 ila 2,48 dolar arasında bir EPS öngörüyor ve bu da ortalama 2,51 dolarlık tahminin altında kalıyor.

Şirket, düzeltilmiş Faiz, Vergi, Amortisman Öncesi Kâr’ın (FAVÖK) 1,30 milyar dolar ile 1,32 milyar dolar arasında değişeceğini tahmin ediyor ki bu da 1,31 milyar dolarlık ortalama tahminle uyumlu.

Marriott, tüm yıl için 9,31 ila 9,65 dolar arasında bir EPS tahmin ederken, analistler 9,44 dolar bekliyor.

Şirket, daha önce 4,88 milyar dolar ile 5,01 milyar dolar arasında olan düzeltilmiş FAVÖK tahminini artırdı ve şimdi 4,94 milyar dolarlık bir finansal analist tahminine kıyasla 4,96 milyar dolar ile 5,09 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Anthony Capuano, “Otel odası sayısında ve nakit akışında güçlü bir büyümenin yaşandığı bu çeyrekteki performansımızdan memnunuz” dedi.

“İlk çeyrekteki performansımız, yönetim ve franchising odaklı iş modelimizin dayanıklılığının ve marka portföyümüzün sağlamlığının altını çiziyor. Yılın tamamı için kazanç tahminimizi arttırıyoruz ve 2024 yılında hissedarlarımıza 4,2 milyar ila 4,4 milyar dolar arasında kar dağıtmayı planlıyoruz.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

haber-armutlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu