Haber

İstismardan soruşturma geçirdi, gittiği okulda istismardan açığa alındı

İzmir Bayındır’da Eğitim Bir Sen üyesi öğretmen F.Ş. 12 yaşındaki bir kız öğrenciye cinsel istismar ve fiziksel şiddet nedeniyle açılan soruşturmada açığa alındı. Sevkedildiği mahkeme tarafından serbest bırakan F.Ş.’nin daha önce de Bayraklı’da aynı suçlamadan açılan soruşturma sonucu Bayındır’a gönderildiği ortaya çıktı.

Evrensel’den Emirhan Durmaz’ın haberine göre, İzmir’in Bayındır ilçesinde bir ortaokulda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Eğitim-Bir Sen üyesi F.Ş. hakkında, 12 yaşındaki bir kız öğrenciye fiziksel şiddet ve cinsel istismarda bulunmaktan soruşturma başlatıldı. Sınıf arkadaşlarının da şahitlik ettiği olay sonrasında, adli ve idari soruşturma geçiren öğretmen görevden açığa alınırken, sevkedildiği mahkeme tarafından ise serbest bırakıldı.

İSTİSMAR SUÇUNDAN SORUŞTURMA GEÇİRMİŞ

F.Ş.’nin 8 yıl önce Bayraklı İmbat Ortaokulu’nda görev yaptığı sırada da aynı suçtan soruşturma geçirdiği öğrenildi. Okuldaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğuna dair iddialar üzerine okula gelen müfettişler, öğretmenin ve öğrencilerin ifadelerini almış. Akabinde meslekten ihraç edilmesi ve gerekli adli cezayı da alması beklenen öğretmenin, yalnızca yer değişikliğine uğratılarak Bayındır’a tayin edildiği ortaya çıktı.

EĞİTİM SEN: CEZA ALMASI GEREKİRKEN KORUNMUŞ

Eğitim Sen Bayındır İlçe Temsilcisi Muhammet Çağrıtekinci, “Şahıs geçmişte de aynı suçtan soruşturma geçirmiş ancak, iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen üyesi olduğu için korunmuş ve ceza alması gerekirken ödül gibi yalnızca yer değişikliği yapılmış. O dönem konuyla ilgilenen öğretmenlerimize de savcılık baskı kurmuştu. Şimdi de aynı suçu geldiği yerde işlemiş bulunuyor. Failin açığa alınmasınıyeterli bulmuyoruz. Tutuklu yargılanması ve meslekten tamamıyle ihraç edilmesi gerekirdi. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan duruşmaya katılacağız ve olayın sonuna kadar hukuki takipçisi olacağız” dedi.

(HABER MERKEZİ)

korganhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu